مسلماً درک عملکرد الکترونیکی یک لامپ LED شارژی با یک باتری شارژی درون آن به پیچیدگی و قوه خلاقیت پرتاب موشک آپولو نیست و باکمی بررسی می‌توان فهمید که این لامپ چگونه کار می‌کند. البته نباید از این موضوع غافل بود که روشن ماندن لامپ‌های ال‌ای‌دی شارژی که شبیه به سایر لامپ‌ها هستند، شاید در نگاه اول کمی عجیب به نظر برسد. برای درک بهتر عملکرد این لامپ‌ها بهتر است ابتدا نگاهی به اطلاعات ثبت شده روی جعبه این لامپ‌ها داشت. روی جعبه لامپ نوشته‌ شده است که لامپ ۸.۵ وات است؛ اما یک باتری با ابعادی که بتواند این لامپ ۸.۵ وات را برای ۳.۵ ساعت روشن نگاه دارد، درون بدنه این لامپ LED شارژی جا نمی‌شود، پس داستان این لامپ فراتر از این حرف‌ها است. در یک سمت دیگر جعبه این لامپ LED نکاتی مهم البته با فونت کوچک نوشته‌شده است که می‌تواند مساله را روشن‌تر کند. نکته مهم این مطلب است که نور این لامپ LED در حالت روشن شدن با کمک شارژ خودش به ۲۰۰ لومن می‌رسد که تقریباً به‌اندازه یک چراغ‌قوه ارزان LED برای ما نورافشانی خواهد کرد. با این وصف خیلی از مسائل برای ما روشن‌تر می‌شود. ما بدون باز کردن لامپ LED می‌توانیم حدس بزنیم که دو مجموعه از LED در زیر حباب این لامپ قرار دارد. یک سری هنگام استفاده از باتری روشن می‌شوند و مجموعه دوم هنگامی‌که جریان AC برقرار است.

مدار ups در لامپ led شارژی

به‌طورکلی دمونتاژ یا باز بازکردن تجهیزات و قطعات الکترونیک  به شما فرصت می‌دهد که از ترفندهای خلاقانه ساخت آن باخبر شوید. مخصوصاً وسایلی که ازکارافتاده‌اند. در این دستگاه‌های مستعمل هنوز هم قطعات مفید الکترونیک یا جالبی را می‌شود پیدا کرد که با بررسی آن‌ها علاوه بر یادگیری مطالب جدید، می‌توان باکمی خلاقیت از قطعات سالم در پروژه‌های الکترونیک دیگر هم از آن‌ها استفاده کرد. نکته مهم درباره وسایل الکترونیک این است که اگر تجربه و شناخت کافی و فنی ندارید به‌هیچ‌وجه نباید به‌تنهایی و با تکیه‌بر قوه خلاقیت خود بدون اجازه تکنسین‌های فنی این تجهیزات را دمونتاژ و از هم جدا کنید، چراکه به‌راحتی ممکن است با خطر مرگ روبر شوید؛ اما یک لامپ شارژی فرصتی مناسب است تا نگاهی به درون آن بیندازیم تا ببینیم چگونه کار می‌کند و چگونه می‌توانیم از آن استفاده بهتری داشته باشیم.

جداسازی یا دمونتاژ قطعات لامپ LED

برای جداسازی حباب می‌توان با برش حباب لامپ LED شارژی را باز کنید، ولی شاید با نگاه دقیق‌تری به لامپ راه حل دیگری هم در دسترس شما باشد. گاهی اتصالات این حباب‌ها نتیجه یک اتصال نیمه دائم مانند اتصال چسبی است. البته این اتفاق ماحصل یک شیوه خلاقانه برنامه‌ریزی‌شده در خطوط تولید نیست. در حقیقت به خاطر این است که این‌گونه لوازم هنوز با دست مونتاژ می‌شوند نه با ربات‌ها یا دستگاه‌های خودکار. اگر به نحو درستی به گنبد پلاستیکی لامپ LED شارژی فشار بیاورید سرانجام چسبی که برای اتصال آن استفاده شد، تسلیم می‌شود. هنگامی‌که لامپ در حالت شارژی روشن است حرکات و فشار شما باعث می‌شود که از درز گنبد و بدنه شعاع‌های نور دیده شود که به شما اعلام می‌کنند با چند بار بازی کردن با گنبد پلاستیکی، بدنه از آن جدا می‌شود. بعد از جدا کردن گنبد پلاستیکی شما مجموعه LED را خواهید دید. این مجموعه LED با سه پیچ به بدنه متصل است. آن‌ها را باز کنید تا مجموعه LED نیز از بدنه جدا شود. هنوز دو سیم به پایه پایین لامپ متصل است که به بدنه با اتصال دائم وصل شده‌اند؛ بنابراین برای جدا کردن مجموعه LED شما یا باید سیم‌ها را ببرید یا با استفاده از هویه آن‌ها را از برد جدا کنید. اگر می‌خواهید این کار را با دقت بیشتری انجام دهید، بد نیست از سیم قلع کش (Desoldering braid) برای این کار استفاده کنید.

مجموعه LED

طبق انتظار درون این لامپ LED، دو حلقه LED دیده می‌شود که هرکدام برای یک جریان برقطراحی‌ شده‌اند. پیدا کردن سرنخ‌ها و تجزیه‌وتحلیل اطلاعات یک دستگاه الکترونیک هنگام باز کردن آن‌یک فرآیند خیلی مفید و مؤثر است درعین‌حال وقتی‌که متوجه درستی تحلیل‌های خود در دستگاه‌های پیچیده‌تر می‌شوید، لذت فوق‌العاده‌ای به شما دست می‌دهد.

مدار ups در لامپ led شارژی

در این لامپ دو جریان داریم؛ اول جریان متناوب (AC) مانند همان برقی که در سیم‌های پریز خانه جریان دارد و جریان دوم،‌ جریان مستقیم (DC) است، مانند هنگامی است که از منابعی همچون باتری‌ها یا آداپتورها استفاده می‌کنیم. یک لامپ شارژی از یک باتری برای جریان DC استفاده می‌کند. اکنون می‌دانیم که یک حلقه LED زمانی که جریان برق AC برقرار است روشن می‌شود و دیگری هنگامی‌ که جریان برق DC جاری است. در این لامپ حلقه داخلی که داری ۵ ال‌ای‌دی است هنگامی‌که در وضعیت جریان DC است روشن می‌شوند و حلقه بیرونی هنگامی‌که وضعیت جریان AC است.



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ شخصی مهندس بهروز آدینه Aaron خاطرات یک طلبه بسیجی وبلاگ شخصی فهیمه صالحی مقالات تخصصی شاه کلید ثروت فروشگاه بامبی سرزمین آی تی